Micsoda angyal vagyok

Épp a városban voltam, mikor konstatáltam, hogy fölöttébb éhes vagyok, és lehet, hogy nem ártana elmenni valahová enni. Kellemetlen helyzet volt, mert hazafelé mentem, nem szerettem volna kitérőt, se bevásárlóközpontos gyorséttermi hulladékot enni, de drágább puccos helyre sem megyek, csak ha tényleg olyan alkalom van – és olyankor rendszerint egyedül sem vagyok. Szóval dönteni kellett, közben hideg volt, és szétfagyni sem akartam, úgyhogy becuppantam egy benzinkútra inni egy forró csokit, közben agyaltam. Már lényegében kész voltam, és épp a belső akadályaimmal viaskodtam, hogy összeszedjem minden erőmet, és felkeljek a székből (ami egyébként olyan különlegesen kényelmes sem volt), amikor feltűnt, hogy egy bácsira, aki nem tudott fizetni, rendőrt akartak hívni.

Szóval volt bent egy bácsi, aki egy ideje egy asztalnál túrta a táskáját – mint kiderült, nem volt nála elég pénz. Már bekapcsolt ilyen biztonsági csipogó cucc, mert túl sokáig nem fizetett, és rászóltak, hogy menjen a pénztárhoz. Ekkor hallottam, hogy mondja a pénztárosnak, hogy azt hitte, van nála elég pénz, de nincs, és nem messze lakik, valahogy elhozná. 5 ezer forintért tankolt, és csak egy ezres volt nála, ott hagyta volna a cuccát is addig, de nem bíztak benne – egyébként teljesen jogosan.

Elég szánalmas helyzet volt, marha kényelmetlenül érezte magát, de a kutasokba sem lehetett volna belekötni, mert rengetegen hagytak ott mindenféle igazolványt, és nem mentek vissza. A lényeg, hogy nyílvánvalóvá vált, nem adnak alább, rendőrt akartak hívni (elvileg, hogy ő kísérje el az embert).

Voltam hasonló helyzetben, úgyhogy átéreztem a helyzet súlyát, úgyhogy felkerekedtem, megkérdeztem, hogy mennyivel tartozik, és azt kifizettem én. Mondtam a bácsinak, hogy hazakísérem, kifizeti nekem, aztán onnan megyek tovább. Pont ott lakik, ahová rendszeresen jártam matekozni, és még két olyan étterem is van ott, amit nagyon szeretek.

Elmentem vele, megkaptam a pénzem, párszor meghálálta a segítséget, aztán elmentem enni.
És jóllaktam.

A kép forrása: LINK