Van értelme még blogolni?

Félre ne értsetek, én szeretek blogot írni, mégha nem is vagyok túl aktív. Úgy tűnik viszont, hogy manapság a mennyiség sokkal fontosabb a minőségnél, én viszont csak akkor tudok írni, ha mondandóm is van – és most van.

Egészen rácuppantam újabban a YouTube-ra. Vannak azok a tartalmak, amik videós formában könnyebben fogyaszthatóak. És valahogy általánosságban azt látom, hogy míg régen viszonylag nagy szám volt, ha valaki blogot vezetett, most ugyanezek az emberek a YouTube-on vlogolnak, egyébként nem is jutna el a szavuk annyi emberhez.

Ez nekem azért furcsa, mert vannak témák, amiknél a videó-adta előnyöket nem lehet kihasználni, és a végeredmény csak az, hogy az ember kamera előtt ülve mondja el azt, ami írásban talán egy csöppet könnyebben kezelhető lenne – csakhogy az nem olyan fancy. Hát bocs.

Valószínűleg nem olvas engem senki, mert nem vagyok mások orra alá tolva egy hatalmas vállalat által, ami részben abból él, hogy gyártják náluk a kontentet. Meg tudom érteni, hogy vannak, akiknek a YouTube-csatornája biztosítja a megélhetésüket, az viszont rettenetesen taszít, ha valaki ilyen hátsó szándékkal csinál valóságshowt az életéből. Főleg, ha minden egyes videó végén konkrétan megkéri a nézőt, hogy ugyan tetszikelje már a videót, meg iratkozzon fel. Hát basszus. Hol máshol van még ilyen? Egy étteremben mi lenne, ha a pincér mondaná meg a vendégnek, hogy mit fogyasszon?…

De biztos nekem túl nagyok az igényeim.

A kép forrása: LINK